ZAGAJIČKA BRDA – PODMLADAK BEOGRADA – 18. 3. 2018.

Pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretrijata za sport i omladinu i Planinarskog saveza Beograda, Planinarsko sportski klub „Balkan“ organizuje akciju „KORAKOM DO ZDRAVLjA“ za planinarski PODMLADAK Beograda.

Pozivamo klubove i društva članice PS Beograda da nam se pridruže na Zagajičkim brdima !


Deliblatska peščara ili Banatski pesak jedinstvena je peščara u Evropi a nalazi se u jugoistočnom delu Vojvodine, u južnom Banatu. 
Ova prostrana oblast površine od oko 300km², čije su glavne peščane mase elipsoidnog oblika okružene plodnim lesnim poljoprivrdnim površinama, proteže se između Dunava i jugozapadnih padina Karpata.
Ovaj spomenik istorije prirode Panonske nizije jedno je od retkih pribežišta za mnoge specifične vrste flore i faune, koje u evropskim i svetskim razmerama predstavljaju prirodne retkosti. 
Peščara predstavlja geomorfološki i ekološko-biogeografski fenomen ne samo Panonske nizije, već i čitave Evrope. Specijalni rezervat prirode „Deliblatska peščara“ je proglašen 1977. godine.
PROGRAM AKCIJE:

nedelja, 18. mart
– polazak u 7.00 časova sa Studentskog trgu
– vozimo se preko Pančeva, Vladimirovaca, Alibunara, Banatskih Karlovaca do Šušare
– dolazak u Šušaru oko 9 časova; priprema za pešačenje
– početak pešačenja; dužina staze je oko 12 km
– oko 18.30 časova planiran je dolazak u Beograd

Oprema: cipele, kabanica, rukavice, kapa, dukserica. Presvlaka: patike, majica, čarape, trenerka
Ishrana: iz ranca,  ponesite 2-3 sendviča, bonžitu, čokoladice, suvo grožđe, jabuku, bananu, vode 1-2 litar. Vode nema na stazi !!!
Cena prevoza: 
– 600,00 dinara za mlađe od 16 godina,
– 900,00 dinara za starije od 16 godina
Akcija je dotirana od strane Planinarksog saveza Beograda. Za akciju je potrebno uplatiti akontaciju od 500 dinara i imati planinarsku knjižicu sa uplaćenom članarinom za 2018.godinu.
Vodiči PSK „Balkan“: Milanka Arsić i Goran Savić
Kontakt: Milanka Arsić telefon: 064 182 4440, imejl: pkbalkan.srbija@gmal.com
Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, doprineli su u značajnoj meri realizaciju naših projekata obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njihovo finansiranje.