VUKAN – 2. 1. 2019.

Pridružite nam se na prvoj akciji koju organizujemo u 2019. godini!

Veliki Vukan (825 m), Mali Vukan (752 m) i banja Ždrelo

Homoljske planine pripadaju grupi Karpatsko-balkanskih planina. Prostiru se pravcem zapad-istok u živopisnim predelima istočne Srbije. Veliki Vukan je jedan od najlepših vrhova na Homoljskim planinama. Iako nije preterano visok, pogled sa stena Velikog Vukana je nezaboravan, jer obuhvata širinu gustih šuma i retkih sela. Zajedno sa Malim Vukanom i Ježevcem ograničava Gornjačku klisuru koju je prosekla reka Mlava. Gornjačka klisura, zvana i Kapija Homolja, popularana je destinacije za sve ljubitelje prirode.

Banja Ždrelo nalazi se na 170 m n.v, u podnožju Homoljskih planina. Centar sadrži akva-park sa toboganima i  7 otvorenih i zatvorenih bazena sa termalnom vodom temperature 30-40 stepeni. Wellness centar opremljen je turskim kupatilom, saunom, solarijumom i slanom sobom, kao i odlični restoranom.
PROGRAM AKCIJE:
sreda, 2. januar 2019.
Polazak iz Skerlićeve ulice u Beogradu u 7.00 časova.
Dolazak u selo Ždrelo oko 10 časova i priprema za pešačenje. Pešačenje započinjemo makadamskim i zemljanim putem, a zatim dobro markiranom stazom kroz šumu dolazimo do prevoja. Izlazak na Veliki, a zatim i Mali Vukan. Povratak istim putem. Dužina staze oko 14 km, a uspon oko 650 m. Tura nije teška, pa je idealna za one koji počinju sa planinarenjem.
Dalje aktivnosti nakon pešačenja i odlaska do banje Ždrelo odrediće vodič na licu mesta. Cene ulaznica možete pogledati klikom OVDE.
Povratak za Beograd.
OPREMA: primerena vremenskim uslovima (rukavice, kapa, kabanica, gamašne, rezervna odeća i obuća)
TROŠKOVI: 1300 dinara; akontacija za akciju je 800 dinara
NAPOMENE: svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.
INFORMACIJE I PRIJAVE: telefonom, imejlom ili lično utorkom u prostorijama PSK „Balkan“ u SC „Olimp“, ulica Vjekoslava Kovača br. 11, lokal 2; uz prijavu dostaviti ime i prezime, broj telefona, broj planinarske kartice i naziv kluba čiji ste član
VODIČ: Zoran Živanović; broj telefona: 064 295 64 69; imejl adresa: zokizivanovic@gmail.com