VRŠAČKE PLANINE – TREKIN LIGA 1. KOLO SRBIJE I TRANSVERZALA – 9. 4.2016

vrsacki bregPSD Vršačka kula iz Vršca, poziva nas na takmičenje 1. kolo Trekin liga Srbije  i pešačenje Vršačkom transverzalom.
PK Balkan organizuje odlazak na istu, pridružite nam se 🙂
 

 
PROGRAM AKCIJE:
06.30 h     Polazak iz Skerlićeve od Hrama Svetog Save.
08:30 h    Očikivani dolazak kod planinarskog doma
U 9 časova polazak na transverzalu.
Plan puta: Sa planinarskog doma u navedeno vreme kreće se preko Lisičije glave  prema manastiru Malo  Središte, pa Guduričkom vrhu, silaskom na Manastir Mesić a potom povratak u Planinarski dom. Očekivano vreme povratka je 18 časova. Ukupno 24km, uspon 1025m, silazak 1025m.
U 10h start takmičara koji se takmiče u Treking ligi
Registracija učesnika-takmičara za Srpsku treking ligu :

  • Dobijanjem učesničke knjižice Srpske treking lige u koju se na kraju unosi rezultat i overava učešće i popunjavanjem prijavnog lista kojim se ujedno i obavezuje na poštovanje Pravilnika lige za one učesnike koji se nisu do sada registrovali.

Prijava za Treking ligu Vršačke planine :

  • Uplata kotizacije od 300 dinara. Svaki učesnk dobija mapu staze na A4 formatu, učesničku knjižicu u kojoj se vrši overa prolaska kroz kontrolne tačke kao I revizije. Svi koji uspešno savladaju stazu dobijaju diplomu na kraju akcije i bedž. Pobednici na sve tri staze biće nagrađeni medaljama.

Opis staze  :
– Mala staza (16 km, uspon 815m, ukupno 40 bodova, vremenski limit za prelazak staze 5 sati 30 minuta) Staza ima samo kontrolnu tačku na Guduričkom vrhu KT3
– Srednja staza (24km, uspon 1075m, ukupno 58 bodova, vremenski limit za prelazak staze 7 sati) Staza vodi na Lisičiju glavu zatim manastir u Malom Središtu, Gudurički vrh, Mesić / manastir /, Pl.dom. Duž staze su 4 kontrolne tačke (KT1, KT2, KT3 i KT4). Voda na KT2 I KT4.
– Velika staza (35 km, uspon 1.585m, ukupno 83 bodova, vremenski limit za prelazak staze 9 sati 30 minuta) Staza vodi na Lisičiju glavu, manastir u Malom Središtu, Gudurički vrh, Mesić / manastir /, Planinarski dom, Đakov vrh, pa preko Crvenog krsta i Turske glave na Kulu i do Crkvice / Crkva svetog krsta / odakle se vraća putem do planinarskog doma. Duž staze je 8 kontrolnih tačaka (KT1 do KT8) voda na KT2, KT4 I KT8.
Svi učesnici  treking lige su u obavezi da se striktno pridržavaju Pravilnika lige. Svaka nepravilnost će biti sankcionisana diskvalifikacijom. Staza se mora striktno poštovati jer pored KT biće i 2 tačke revizije koje se takođe moraju overiti da bi se postignuti rezultati priznali. Jedna revizija će biti na Maloj I Srednjoj stazi, a dve na Velikoj stazi.
Ishrana: Biće organizovan ručak / pasulj / po ceni od 200 din.  Prilikom prijave dobijaju se bonovi za ručak. Svi učesnici biće posluženi čajem .
Cena prevoza: 1000,00 dinara, takmičarima kotizaciju za takmičenje plaća klub.
Prijava za učešće sms porukom, meilom, telefonom ili na sastanku kluba, utorkom od 19 do 21h. Potrebno je prijaviti se do srede 6.04. 2016. Uz prijavu dostaviti ime i prezime, broj planinarske knjižice iz koga kluba dolazite. Takmičari koji imaju takmičarske knjižice obavezno da ih ponesu sa sobom.
Vodič: Aleksandar Mijatović, tel. +381 64 359 0463, e-mail:mijat034@gmail.com
Prijaviti se mozeti i kod: Milanka Arsić, tel. +382 64 182 4440, e-mail: milanka.arsic@gmail.com