VLAŠIĆ – 13.2.2022.

Vlašić je brdsko uzvišenje koje se nalazi južno i jugoistočno od planine Cer u zapadnoj Srbiji. Pruža se između reka Velike Cernice, Jadra i Tamnave, sa najvišim vrhovima Razbojište (476 m) i Jankov vis (447 m). Podnožjem i preko Vlašića vode putevi Loznica—Valjevo, Šabac—Ljubovija i Šabac—Osečina. Većim delom Vlašić je obrastao listopadnom šumom.

Predeo na Vlašiću (foto: Marko Ninković; izvor: Google Earth)

 
PROGRAM AKCIJE:
nedelja, 13. februar

– polazak u 6.30 časova iz Skerlićeve ulice u Beogradu
– vožnja preko Šapca do sela Donja Badanja
– priprema i polazak na pešačenje
– usponi pešačenje po zaravnjenom grebenu Vlašića zemljanim, makadamskim i šumskim putevima i stazama
– završetak pešačenja u selu Gornje Crniljevo
– povratak za Beograd
* ukupna dužina staze je oko 18 km, a ukupan uspon je oko 500 m
OPREMA: standardna planinarska, prilagođena vremenskim prilikama
KOTIZACIJA:  1400 dinara,  plaća se prilikom prijave; instrukcije za uplatu katizacije možete pročitati OVDE
VAŽNE NAPOMENE: svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; od svih učesnika akcije očekuje se dobra psihofizička pripremljenost i planinarsko iskustvo; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti; obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu; u slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu jer novac ne može biti vraćen ili iskorišćen za drugu akciju; za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja; svi učesnici akcije u obavezi su da se pridržavaju propisanih mera prevencije (nošenje maske u prevozu)
INFORMACIJE I PRIJAVE: telefonom, imejlom ili lično u prostorijama PSK „Balkan“; uz prijavu dostaviti broj telefona, broj planinarske kartice sa plaćenom članarinom za tekuću godinu i naziv kluba čiji ste član
VODIČ: Zoran Živanović; broj telefona: +381 64 295 64 69; imejl adresa: zokizivanovic@gmail.com