Treking liga Srbije 4. kolo

4. kolo Treking lige Srbije 2017. Malinik

3. juna 2017. na Maliniku se održava 4. kolo Treking lige Srbije 2017.

3. juna 2017. nastavlja se takmičenje u Treking ligi Srbije, trka se održava na planini Malinik kod sela Zlot. PSK Balkan je trenutno vodeći u ukupnom plasmanu, a naši članovi su u tokom prethodna tri kola ostvarili odlične rezultate u pojedinačnoj konkurenciji. Očekujemo izuzetno zahtevno i napornu trku zbog velike visinke razlike koju je potrebno savladati, 1679 m na velikoj stazi. Pozivamo sve zainteresovane članove PSK Balkan, ali i članove drugih društava koji žele da putuju sa nama da nam se pridruže.

Nastavljamo u istom ritmu!

NAPOMENA: Na akciju mogu da se prijave i planinari koji samo žele da ispešače turu po prelepoj prirodi!


malinik


TRENUTNI PLAN AKCIJE:

Subota 3. jun

05:30 h     Polazak iz Beograda od Hrama Svetog Save, ulica Skerlićeva

09:00 h     Dolazak u takmičarski centar i prijava takmičara u takmičarskom centru.

09:30 h     Start trke

Proglašenje TLS, polazak za Beograd, nakon što se poslednji takmičar vrati sa staze.

Oprema: lagana planinarska, obavezno ponesite rezervu obuću i odeću

Cena kotizacije: 300,00 din/učesniku

Cena prevoza: 1500,00 din/osobi


Za akciju se možete prijaviti i na sastancima kluba utorkom od 20 h u SC „Olimp“ na Zvezdari, ul. Vjekoslava Kovača 11, lokal 2. Za dodatne informacije kontaktirajte Bojana Balaža, na e mail balazbojan@gmail.com ili telefon 064 233 1 253


U nastavku informacije iz pozivnog pisma koje je uputio organizator PK Dubašnica, Zlot.

Organizator: PK Dubašnica, Zlot
Datum: subota, 3. jun 2017. godine Mesto održavanja: Zlot, Malinik-Kučajske planine
Start/polazak na stazu: 9:30, planinarski dom Beljevina (Zlot)
Prijava za 4.kolo Treking lige Srbije: prijave i uplata kotizacije na licu mesta do 9:15. Kotizacija za učešće iznosi 300 dinara. Svaki učesnik dobija mapu staze i učesnički karton u kom overava prolaske kroz kontrolne tačke. Svi učesnici koji uspešno prođu neku od staza dobijaju diplomu i bedž. Troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji na sve tri staze biće nagrađeni medaljama.
Staze:
– Mala staza: 9,8 km km, uspon 900 metara
– Srednja staza: 24,1 km, uspon 1.348 metara
– Velika staza: 29,9 km, uspon 1.679 metara
Napomena: svi takmičari učestvuju na sopstvenu odgovornost u odnosu na svoje psihofizičke mogućnosti i zdravstveno stanje. Svaki učesnik je dužan da se pridržava planinarske etike i uputstava organizatora.
Smeštaj: za planinare koji dolaze ranije smeštaj će biti obezbeđen u planinarskom domu Beljevina (Zlot), po ceni od 300 dinara. Broj mesta je ograničen (kapacitet doma je 45 mesta). Postoji mogućnost smeštaja u sopstvenim šatorima pored doma koji se ne naplaćuje. Domaćin priprema jedan obrok kuvanog jela (planinarski pasulj, salata,hleb) po ceni od 150 dinara. Prijavu za obrok treba izvršiti do 30.05.2017. godine.
Dolazak do startnog mesta: do Zlota se iz pravca Paraćina dolazi magistralnim putem Paraćin-Zaječar, skretanje iza Boljevca preko Bogovine i Podgorca; iz pravca Požarevca preko Žagubice, Crnog Vrha, skretanje ispred Brestovačke banje za Zlot