ŠTUBEJ – 28. 3. 2021.

PSK Balkan organizuje planinarsku akciju na Homoljskim planinama, sa usponom na vrh Štubej.

Planinarsko sportski klub „Balkan“ vodi vas na laganu akciju jednim od najlepših delova Homolja. Staza je nenaporna, takoreći šetačka, a priroda inspirativna.

Homoljske planine se nalaze u istočnoj Srbiji i pripadaju Karpatsko-balkanskoj grupi planina. Izgrađene su pretežno od škriljaca i krečnjaka. Imaju pravac pružanja zapad-istok i smeštene su između Zviške kotline na severu i Žagubičke kotline na jugu, kao i između Mlavske kotline na zapadu i izvorišnih delova Gornjeg Peka na istoku. Prosečna visina je oko 900 metara, a najviša tačka iznosi 962 metra. Planine su bogate gustom šumom i mnogim rečnim izvorima, koji se spuštaju sa padina.
Pogled na Homolje

Štubej

 
PROGRAM AKCIJE:
nedelja, 28. mart
– polаzаk iz Skerlićeve ulice u 6.30 čаsovа
– dolazak u selo Ravnište i priprema za pešačenje
– pešačenje makadamskim i livadskim putevima i stazama do Plavčeva i vodopada Sige
– potom sledi kraći strmiji uspon do vrha Štubej (940 m)
– silazak do Ceremošnje uz usputnu pauzu na vidikovcu Čuček
– povratak za Beograd

*dužina staze je oko 15 km, a ukupan uspon je oko 600 m

 

OPREMА: stаndаrdnа planinarska, prilаgođenа vremenskim prilikаmа

ISHRАNА: iz rаncа

TROŠKOVI: 1300 dinara (akontacija za akciju je 1000 dinara i plaća se prilikom prijave); instrukcije za uplatu akontacije možete pročitati OVDE

VAŽNE NAPOMENE: svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; od svih učesnika akcije očekuje se dobra psihofizička pripremljenost i planinarsko iskustvo; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti; u slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu jer novac ne može biti vraćen ili iskorišćen za drugu akciju; obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu; za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja; svi učesnici akcije u obavezi su da se pridržavaju propisanih mera prevencije (nošenje maske u prevozu)
INFORMACIJE I PRIJAVE: telefonom, imejlom ili lično utorkom u prostorijama PSK „Balkan“ u SC „Olimp“, ulica Vjekoslava Kovača br. 11, lokal 2; uz prijavu dostaviti broj telefona, broj planinarske kartice i naziv kluba čiji ste član
VODIČ: Zoran Živanović; broj telefona: 064 295 64 69; imejl adresa: zokizivanovic@gmail.com