Podmladak „Korakom do Zdravlja“ – Fruška gora – 4.11.2017.

Planinarsko sportski klub Balkan za najmladje članove za PODMLADAK PSK „BALKAN“, organizuje jednodnevnu akciju na Fruškoj gori. Uz put ćemo obići Sremske Karlovce i Stražilovo. Pešačićemo 10-tak kilometara. Za akciju se mogu prijaviti deca i roditelji i članovi drugih klubova.

Fruška gora, je ostrvska planina i nacionalni park u Sremu. Najveći deo Fruške gore se nalazi u Vojvodini, dok mali deo zalazi u istočnu Hrvatsku u Vukovarsko-sremsku županiju.
Fruška gora se prostire dužinom od oko 75 km i širinom 12 do 15 km i zahvata površinu od 255 km2m, proglašena je 1960.  nacionalnim parkom i time  postala prvi nacionalni park u Srbiji. Najviši vrh je Crveni Čot (539m)
PROGRAM AKCIJE:
07:00 h            Okupljanje na Studentskom trgu.
08:30 h            Dolazak u Sremske Karlovce. Upoznavanje dece sa kulturno-istorijski zamenitostima Karlovaca.
U Sremskim Karlovcima videćemo: Sabornu crkvu Svetog Nikole, Zgradu Patrijaršije, Karlovačku gimnaziju, Pravoslavnu bogosloviju, Fontanu četiri lava.  Nakon razgledanja vozimo se ka Stražilovu.

Stražilovo je najpoznatije izletište u okviru NP Fruška gora, udaljeno 4 km od Sremskih Karlovaca. Zahvaljujući slavi i značaju Branka Radičevića, čuveno je đačko stecište i mesto jedinstvenog pesničkog hodočašća.
Pešačenje započinjemo iz NP Stražilovo, izlazak do spomenika Branku Redičeviću i još 10-tak km. Na kraju pešačenja pauza kod  planinarskog doma “Stražilovo”.
19:00h             Očekivano vreme dolaska u Beograd
Oprema:  topla, duboke cipele ili čizme, kapa i rukavice, dva para čarapa. Obavezno ponesite presvlaku: čarape, patike, trenerku, duksericu.
Cena prevoza:  Beograd-Sremski Karlovci-Beograd  900,00 dinara
Hranu ponesite u rancu: 2-3 sendviča, bonžitu, čokalidu, suvo grždje, jabuku, bananu i vodu.
Vodič  ispred PSK “Balkan” : Milanka Arsić, tel. +381.64182 4440, e-mail: milanka.arsic@gmail.com
Podmladak – program Fruska gora 4.11.2017