PODMLADAK „KORAKOM DO ZDRAVLJA“

Prošle godine u ovo vreme započeli smo prelepu priču u OŠ „Mihailo Petrović Alas“. Na inicijativu učiteljica Spomenje Gunjević i Mire Kašerić a uz podršku direktora škole, pedagoga i saveta roditelja u vannastavni program ubačeo je planinarstvo.
Prvo okupljanje bilo je na Avali, akcija „Pešačenjem do zdravlja“, učestvovalo je 19 učenika drugog i trećeg razreda sa svojim učiteljicama i pedagogom. U februaru mesecu ove godine podmladak se proširuje, došli su nam prvaci koje vodi učiteljica Ljiljana Lazarevic, tu je po neki četvrtak, šestak, sedmak i nastavnica Milica Jojic.
Od početka pa do kraja školske godine 2014/2015. za podmladak je organizovano devet jednodnevnih akcija: Avala, Deliblatska peščara, Maljen (Divčibare), Maljen (Divčibare-s. Mionica), Rajac(po snegu), Jablanik(po snegu), Fruška gora – Fruškogorski maraton, Zagajička brda i Kosmaj.
Učenici, učiteljice i pedagog škole članovi su PK „Balkan“. U prošloj godini 38 učenika učlanjeno je u Klub a ove godine do 15. juna učlanjeno je 45 učenika, 4 učiteljice i pedagog škole.
Rad sa decom je podstakao nekoliko roditelja da dodju sa svojom decom, učlane se i učestvuju na akcijama koje organizujemo za podmladak.
Za kraj školske od 22 do 27. juna, organizovali smo PLANINARSKI KAMP na Rajcu. Na kampu učestvuje 19 učenika, 2 učiteljice (Spomenka i Ljiljana), Vuk Tubić (lekar i planinar), Darko Vasić Тренер Дарко (sportski trener) i moja malenkost Milanka Arsic
Ovom prilikom zahvaljujemo se članovima Kluba koji nam pomažu u organizaciji i radu sa decom: Svetlana Rakovic, Aleksandra Šaponja, Александар Мијатовић , Janica Mousa, Gorani Radić, Jeleni Jovanović, Zorica Đurović, Darku Vasiću…. ako sam nekoga izostavila nije namerno 🙂
Za kraj, hvala svima koji nas pratite, vaša podrška nam je veoma važna jer DECA SU NAŠA BUDUĆNOST.
zahvalnica-os