OZREN – 23. 5. 2020.

PSK Balkan organizuje odlazak na planinu Ozren.
Pridužite nam se! 🙂

Ozren je planina u jugoistočno Sribji, a najviši vrh je Leskovik (visine 1 178 m). Nalazi se istočno od Aleksinca, a u blizini je Sokobanja i srednjovekovni Soko Grad (banjski). Ozren je poznato klimatsko lečilište, bogato ozonom i jedna od najšumovitijih planina u Srbiji. Na ovoj planini se nalaze dve bolnice, za lečenje plućnih i očnih bolesti, kao i vodopad Ripljka (visine 11 m). Na Ozrenu se nalazi i manastir Jermenčić iz 14. veka.

Ozren (izvor sveosvemu.com)

PROGRAM AKCIJE:
subota, 23. maj

– polazak u 6.30 časova iz Skerlićeve ulice u Beogradu

– vožnja autoputem do Aleksinca i dalje prema Sokobanji

– start je u selu Lipovac, a nastavak staze ide prema manastiru Sveti Stevan odakle se staza penje ka vrhu Leskovik (1174 m)

– nastavak staze ide vencem Leskovika i spušta do mesta Prised, a zatim ide podnožjem planine pored crkve Svetog Jovana ponovo do manastira Svetog Stevana i Lipovca

– povratak u Beograd u večernjim časovima
* dužina staze je oko 15 km , visinska razlika oko 800 m
 

 
OPREMA: standardna planinarska, prilagođena vremenskim prilikama
ISHRANA: iz ranca, a ako bude prilike možemo da svratimo u neki restoran
TROŠKOVI: 1800 dinara; akontacija za rezervaciju prevoza je 1000 dinara (u slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu, akontacija se ne vraća)
PRIJAVE: prijave se popunjavaju klikom na polje ispod; tek nakon uplate avansa za rezervaciju prevoza (1000 din), vaša prijava postaje validna; avans uplatiti na žiro račun kluba ili možete doneti na sastanke u klub utorkom od 19 – 21 h.

Kako popuniti nalog?
nalogodavac: Vaše ime i prezime, mesto boravka, ulica i broj
svrha doznake: OZREN – Leskovik – 23.5.2020.
poverilac: PSK „Balkan“, Jovanke Radaković 11c/1, Zvezdara, Beograd
broj računa: 150-1852847-85
iznos dinara: 1000 (ili ceo iznos)

NAPOMENE: svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti; obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.

VODIČ: Bojan Balaž; imejl adresa: balazbojan@gmail.com; broj telefona: 065 30 35 095 – zvati radnim danom od 17 – 21 h i vikendom 8 – 21 h