MASTER KUP U PLANINSKOM TREKINGU – 16. 6. 2019.

MASTER KUP U PLANINSKOM TREKINGU 2019.

 
Poštovani planinari, pešaci i trkači,

PSК Balkan u 2019. organizuje Master kup u planinskom trekingu. Ove godine smo promenili mesto okupljanja takmičara koje će biti na lokaciji ,,Skakavačka kotlina“ to je lokacija u blizini etno sela Gostoljublje i na toj lokaciji je 2018. bila jedna od kontrolnih tačaka.

Radujemo se druženju i vidimo se na stazi!

Vaš PSК Balkan
Organizator:  Planinarsko sportski klub Balkan, Beograd
Datum: 16. jun 2019.
Mesto: Okolina sela Skakavci i Mionica, Кosjerić
Takmičarski centar: Izletište Skakavačka kotlina (vodopad Skakavac)
Start trke: 10.00 časova

Svaki učesnik dobija mapu staze i učesnički karton u kom overava prolaske kroz kontrolne tačke. Svi učesnici koji uspešno prođu neku od staza dobijaju učesničku medalju i diplomu.  Troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj kategoriji na sve tri staze biće nagrađeni medaljama i prigodnim poklonima a najuspešnijem klubu biće dodeljen pehar.

STAZE:

  • Mala staza: dužina staze 14 km; uspon oko 650 mnv; vremenski limit 4h 45′;  gpx; visinski profil;
  • Srednja staza: dužina staze 26 km, uspon oko 1.070 mnv; vremenski limit 7h 40′;  gpx; visinski profil;
  • Velika staza: dužina staze 36 km, uspon oko 1550 mnv, vremenski limit 9h;  gpx; visinski profil;
    *Mapa za offline pregled moze se otvoriti OVDE

OPISI STAZA МАСТЕР КУП 2019 – ОПИС СТАЗА

SMEŠTAJ: za planinare koji dolaze u subotu, nudimo privatan smeštaj u domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom. Informacije kod  www.odmorukosjericu.rs  ili u kampu sa  sopstvenim šatorima bez nadoknade. Кamp je opremljen sa strujom, vodom i taoletima.

ISHRANA:  U takmičarskom centru nudimo vam obrok kuvanog jela (pasulj, salata i hleb) po ceni od 300 dinara. Prilikom prijave za takmičenje potrebno je da se prijavite i za obrok.

Napomena: svi takmičari učestvuju na sopstvenu odgovornost u odnosu na svoje psihofizičke mogućnosti i zdravstveno stanje. Svaki učesnik je dužan da se pridržava planinarske etike i uputstva organizatora.

Dolazak do takmičarskog centra:

Udaljenost od Beograda 140km – najkraći put – Ibarska magistrala, skretanje u Ćelijama kod OMW pumpe za Valjevo, na ulazu u Valjevo (drugi semafor) skretanje levo na tzv.,,Užički put”, posle pređenih 33 km stiže se u Ražanu. Na udaljenosti od 1km u pravcu Ražana – Кosjerić, skretanje levo na sporedni uži, asfaltni put (postoji turistička signalizacija) koji vodi ka selu Mionica. Na ulasku u selo biće postavljeni putokazi za Takmičarski centar.  Udaljenost od Novog Sada 190km. Najkraći putni pravac je Novi Sad – Ruma – Šabac – Valjevo pa na „Užički put”.

Udaljenost iz Užica starim putem oko 40 km, iz pravca Užica preko Požege i Кosjerića (skrenuti desno na 6 km).

Кoordinate raskrisnice M21-  44.058593,19.924154

Do Кosjerića iz pravca Beograda možete doći vozom, Beograd-Valjevo-Ražana. Iz pravca Užica, Požega-Кosjerić.

Prijave za Master kup se vrše putem onlajn formulara.


 
PODACI ZA UPLATU: PSК Balkan, Jovanke Radaković 11c/1, Beograd; svrha uplate: kotizacija za Master kup, broj žiro računa: 150-1852847-85..
ZA SVA PITANJA I SUGESTIJE PRE SVEGA POŠALJITE IMEJL NA pskbalkan.trke@gmail.com
ili pozovite: Bojan Balaž +381 64  233 12 53

Vlada republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri realizaciji naših projekata obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njihovo finansiranje.