MALJEN – DIVČIBARE (MALA ŠKOLA PLANINARSTVA) – 15 do 19.08.2016.

centar-divcibara-iz-vazduha_952d91ad4026396ce8f753a6c5275cf5Дивчибаре су градско насеље и познато туристичко место града Ваљева у  Колубарском округу на планини  Маљен.
Налази се 38 km јужно од Ваљева, а 107 километара од Београда. Пружа се од Црног врха, Паљбе, Голупца до Великог брда. Налази се на висини од 980 метара надморске висине, највиши врх – 1095m.
Мала скола планинара је осмисљена тако да деца остварују контакт са природом, свакодневно песаце, обуцавају се за ходање у колони, постовање правила понасања у планини, однос према водицу, правилима и захтевима који се пред њих стављају, да користе планианрску опрему, узад, науце да отпењавају, спустају се отпењавањем низ узе, прелазе преко узета, ходају у навези,…
Поред тога, деца се упознају и са осталим особинама које поседује сваки планинар, од добре организације, припреме, паковања ранца, до понасања на песацкој тури.
Развија се и негује позитиван однос према природи, као и брига о њеној оцуваности.
Негује коректан однос медју полазницима, брига једних о другима, а вазан акценат се ставља на развој креативног мисљења интелигенције за презивљавање, изналазења ресења у средини у којој су деца изасла из зоне комфора и где се проблеми ресавају помоцу онога сто имају у том тренутку,….
Поред обуке, слободно време је конципирано тако да деца целодневно бораве у природи, развијајуци своју креативност у игри, која није изазвана анимацијама и која нема за циљ вестацко изазивање андреналина.
Висе о насем раду са децом , мозете подгледати на ФБ страници „Подмладак ПК Балкан“Пријаве и информације код: Дарко Васић, тел. 060.444.5081, е-маил. v.darkoue@gmail.com
Љиљана Лазаревић, 061 13 900 50, е-mail. ljiljanalazarevic@gmail.com
mala skola planinarstva divcibare (1)