KOZOMOR I SUBJEL – 20. 11. 2021.

Maljen je planina koja se nalazi južno od Valjeva. Pruža se pravcem zapad-istok u dužini od oko 25 km. Najpoznatije turističko naselje na planini Maljen su Divčibare koje se nalaze na visini od oko 980 m nadmorske visine. Najviši vrh planine je Kraljev sto (1104 m), a drugi najviši je Crni vrh (1096 m). Pored ova dva na planini se nalazi i veliki broj drugih vrhova sa nadmorskom visinom većom od 1000 m. To su: Stražara, Golubac, Paljba, Velika pleća, Kozomor i dr.

 
PROGRAM AKCIJE:
subota, 20. novembar
– polazak u 6.00 časova iz Skerlićeve ulice u Beogradu
– dolazak na Divčibare i priprema za polazak na pešačenje
– pešačenje od Lučića livada do vrha Kozomor (1007 m) i sela Rosići uz pauze za odmor i uživanje u pogledu
– pešačenja kroz selo Skakavci, obilazak vodopada Skakavac
– nastavak pešačenja kroz selo Kosjerska Mionica i uspon na Subjel (924 m)
– povratak sa vrha, pauza u Etno domaćinstvu „Gostoljublje“
– povratak za Beograd
* dužina staze je oko 19 km
* oni koji budu želeli mogu prepešačiti samo deo staze od Divčibara do Gostoljublja (oko 10 km)
 
OPREMA: standardna planinarska, topla, prilagođena vremenskim prilikama (poneti kabanicu, gamašne, rukavice, kapu, rezervnu majicu, obuću i čarape)
HRANA I VODA: iz ranca
TROŠKOVI: 1400 dinara (akontacija za akciju je 1000 dinara i plaća se prilikom prijave); instrukcije za uplatu akontacije možete pročitati OVDE
VAŽNE NAPOMENE: svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; od svih učesnika akcije očekuje se dobra psihofizička pripremljenost i planinarsko iskustvo; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti; obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu; u slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu jer novac ne može biti vraćen ili iskorišćen za drugu akciju; za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja; svi učesnici akcije u obavezi su da se pridržavaju propisanih mera prevencije (nošenje maske u prevozu)
INFORMACIJE I PRIJAVE: telefonom, imejlom ili lično u prostorijama PSK „Balkan“; uz prijavu dostaviti broj telefona, broj planinarske kartice sa plaćenom članarinom za tekuću godinu i naziv kluba čiji ste član
VODIČ: Milanka Arsić; broj telefona: +381 64 182 44 40; imejl adresa: milanka.arsic@gmail.com