Košutnjak uoči Božića – šetnja i igre na snegu 05. januar 2013. u 10.00 h

Košutnjak – na samo oko 5 km. od centra grada ka jugozapadu nalazi se jedno od najpoznatijih i najposećenijih beogradskih izletišta – Košutnjak. Administrativno Košutnjak pripada opštinama Čukarica i Rakovica. Granica između ovih opština je sredinom ulice Kneza Višeslava, spušta se niz Košutnjak pored SRC „Pionirski grad“ (koji pripada Rakovici) i nastavlja trasom železničke pruge. Košutnjak je ograničen ulicama: Kneza Višeslava, Patrijarha Pavla i delom Požeškom. Park – šuma zahvata površinu od oko 264,37 hektara, sa najvišom nadmorska visinom od 250 mnv.U Košutnjaku, šuma je listopadna i četinarska, ispresecana je mnogobrojnim stazama. Verovatno je ime Košutnjak nastalo zbog košuta, kojih je ovde nekada bilo. Sve do 1903. gusta šuma bila je zatvoreno dvorsko lovište, a potom je Košutnjak otvoren i za građane. 

Nedelja 05. januar 2013.

10.00 h Okupljanje zainteresovanih planinara i gradjana na Trim stazi. Trajanje šetenje 3-4 sata.

 Za namljadje a i za starije igre na snegu: grudvanje, pravljenje sneška belića, lavirinta… (ako bude snega) ili neku drugu animaciju.

Cilj šetnje: zdrav život, druženje,  animiranje  gradjana (dece i roditelja) da što bolje upoznaju parkove i planine u Beogradu i okolini.

Odeća: topla – zimska.

Cena:  dobro raspoloženje 🙂

Prijavite se sms porukom ili meilom ili dodjite u 10.00 sati na Trim stazu.

Vodič: Milanka Arsić, tel. +381.64.182.4440, e-mail. milanka.arsic@gmail.com