Kosmaj – Otvoreno prvenstvo Beograda u planinskom trčanju – 31.maj 2014

 
PK Balkan - banerMAIL
 
Pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu i Planinarskog saveza Beograda, PK „Balkan“ je organizovao Otvoreno prvenstvo Beograda u planinskom trčanju na terenu Kosmaja.
Ispred  Planinarskog saveza Beograda, takmičararima se obradio Slobodan Žarković, predsednik Saveza koji je ujedno i proglasio takmičenje otvorenim.
 
Po programu sledilo je otvaranje akcije
Otvaranje takmicenja
Za trku se prijavilo 58 učesnika, zbog nepovoljnih vremenskih uslova ili iz nekakvih drugih razloga na trci je učestvovalo 42 takmičara od toga 11 žena.
Takmičenje je organizovano za: juniorke/juniore, seniorke/seniore, veteranke/veterane i starije veteranke/veterani.
Dužina staze je određena prema uzrasnoj kategoriji, 6.800m/320 m nv 7.800 m nv/350 20.100/640 m nv
Start trke
Start trke je započeo na platou iznad spomenika.  Na stazi je bilo 3 KT (žive kontrole). Na kontrolnim tačkama organizator je obezbedio vodu za piće, okrepljenje (limun, šećer, banane..) a na cilju topao čaj, šećer, banane, limun i energenti za sve učesnike

                       Manastir Tresije - KT1

Osvezenje KT1
Seniorka na ciljuUlazak u cilj, Marija Ćosić

Najuspešnijim takmičarima, dodeljene su diplome i medalje a zahvalnice pojedincima i institucijama koji su nam pomogli u organizaciji.

Diplome, zahvalnice, medalje i pehar

REZULTATE SA TAKMIČENJA MOZETE POGLEDATI U SLEDEĆOJ TABELI: R E Z U L T A T I
proglasenje 1
Na osnovu razgovora sa takmičarima, takmičenje je dobilo visoku ocenu za organizaciju, nije bilo ni jedne primedbe.
Vreme je bilo prohladno i delom maglovito tako da su takmičari bili izloženi znatnim naporima da pređu predviđenu stazu i stignu do cilja.
Celokupno takmičenje, za sve kategorije, je proteklo dobro i pored otežanih uslova (hladno vreme, klizava staza).
Zahvaljujemo se takmičarima koji su došli na trku, članovima Kluba na pomoći u organizaciji. Restoranu «Piknik» koji su ustupili prostoru za smeštaj takmičarskog centra. Podršku-donaciju (vodu Duboka) nam je obezbedila firma «LAD».
Trka objavljena na sajtu: Beoinfo vesti, Savremeni sport, Dan u Beogradu, Tanjug, Nacionalni trkač, PSB i PK «Balkan».  Objavljeni clanci u medijima Kosmaj 31. maj. Direktno uključenje u Radio Studio B 30. maj u 15.15h
Na blogu Marije Ćosić mozete pogledati njen izveštaj i utiske sa trke: http://marijacosic3.blogspot.com/2014/06/31052014-prvenstvo-beograda-u.html?spref=fb
Izveštaj: Milanka Arsić
Fotografije: Milorad Varelija, Marija Ćosić, Dzenita Merdan i Milanka Arsić