Izveštaj sa 5. kola Treking lige Srbije 2017

IZVEŠTAJ sa 5. kola Treking lige Srbije 2017. na Jastrebcu

Treking ekipa PSK Balkan I DALJE VODEĆA u ukupnom plasmanu nakon 5. kola Treking lige Srbije, koje je održano na planini Jastrebac kod Kruševca.

U subotu 17. juna 2017. na planini Jastrebac je održano 5. kolo Treking lige Srbije 2017. u organizaciji Planinarskog klub Jastrebac iz Kruševca. Iako je tokom celog prepodneva padala kiša različitim intezitetom, na Jastrebcu se okupio velik broj planinara i trkača. PSK Balkan je ovaj put učestvovao sa samo 5 učesnika, ali smo uz veliki trud i borbu na terenu sačuvali vodeću poziciju na tabeli TLS 2017.Rezultati PSK Balkan u 5. kolu Treking lige Srbije 2017.

Na 5. kolu TLS, iz različitih objektivnih i subjektivnih razloga učestvovali smo sa samo 5 takmičara. Međutim, velika želja, kvalitetno selektovan tim i ozbiljne pripreme su i ovaj put urodile plodom. Najbolji trekingaši PSK Balkana su zadržali bodovnu prednost nad drugoplasiranom ekipom PEK Gora Kragujevac. Iako su najavljivali ,,požar“ i na Jastrebcu, prijatelji iz PEK Gora Kragujevac su u naletu pobedničke euforije zanemarili mogućnost da su vatrogasci iz Balkana u mogućnosti da požar lokalizuju već na Jastrebcu.


Nadamo se da su shvatili da je opasno igrati se sa vatrom u šumi, dok je PSK Balkan na straži 🙂 Rezultate smo nastrpljivo čekali zajedno sa drugarima iz PEK Gora Kragujevac, a bilo je napeto do samog kraja.

Učesnici 5. kola TLS iz PSK Balkan:

  1. Danilo Obradović
  2. Dragan Grujić
  3. Dejan Todorović
  4. Goran Vuksanović
  5. Bojan Balaž


Organizacija i staza na 5. kolu Treking lige Srbije

Organizacija trke je bila na vrhunskom nivou, vode je bilo na svim kontrolnim tačaka, kao i čokoladnih bananica. Staze su ODLIČNO markirane, NAJBOLJE MARKIRANE STAZE DO SAD. Ovo bi trebalo da bude standard u markiranju staza za Treking ligu Srbije. Sve tri staze su bile obeležene trakama različite boje, kao i posebnim markacijama. Praktično nije bilo prostora za grešku. Staza je dobro koncipirana i većim delom sa blagim usponima i spustovima, što je posebno odgovaralo trkačima.Postoji i nekoliko izvora na stazi na kojima su učesnici mogli da se umiju, osveže i sl.  Staze prolaze uglavnom kroz šumu a kretanje se odvija uređenim šumskim putevima, delom i makadamom. Nakon trke, učesnici su imali priliku da se osveže u uređenom planinarskom domu, a domaćini su obezbedili odličan pasulj, kao i dovoljno hladnog piva i sokova za sve učesnike. Sve pohvale za organizaciju!Nastavljamo u istom ritmu, sledeće kolo smo na domaćem terenu u Kosjeriću, gde ćemo verujemo učestvovati u punom sastavu!