Izveštaj sa 4. kola Treking lige Srbije

IZVEŠTAJ sa 4. kola Treking lige Srbije 2017. na Maliniku

Treking ekipa PSK Balkan ostaje vodeća u ukupnom plasmanu nakon 4. kola Treking lige Srbije, koje je održano na Maliniku.

U subotu 3. juna 2017. na planini Malinik je održano 4. kolo Treking lige Srbije u organizaciji Planinarskog klub Dubašnica iz Zlota. Lepo vreme i predeli Malinika su privukli veliki broj planinara i trkača. PSK Balkan je učestvovao sa 12 učesnika, iako smo i ovaj put uspeli da sačuvamo vodeću poziciju, iz objektivnih razloga nismo bili u mogućnosti da ostvarimo zapaženiji rezultat.Rezultati PSK Balkan u 4. kolu Treking lige Srbije 2017.

Zbog peha na putu za Zlot, ekipa PSK Balkan je na stazu izašla sa sat i po vremena zaostatka u odnosu na ostale klubove i pojedince. Zbog loše Google maps navigacije, zalutali smo pri dolasku u Zlot i izgubili mogućnost za osvajanje medalja i dodatnih bodova za plasman. Organizatori su se potrudili da izađu u susret koliko je moguće i na tome im zahvaljujemo.

Uprkos svemu, timski duh je prevladao i uz veliki napor uspeli smo da pređemo staze u zadatim vremenskim okvirima. Veliku stazu je prešlo 6 takmičara i time smo sačuvali veliki broj bodova koji ju nam omogućili ostanak na 1. mestu TLS 2017.

Svi članovi kluba koji su učestvovali na ovom kolu su pokazali veliku požrtvovanost i timski duh, na tome im se zahvaljujemo!

Posebno su se istakli:

  1. Danilo Obradović
  2. Dragan Grujić
  3. Dejan Todorović
  4. Goran Vuksanović
  5. Ana Krsmanović

malinik planina


Organizacija i staza na 4. kolu Treking lige Srbije

Organizacija trke je bila na zadovoljavajućem nivou, vode je bilo na većini kontrolnih tačaka, kao i čokoladnih bananica, međutim falilo je voća. Staze je vrlo dobro markirana i dobro koncipirana. Iako je veći deo terena težak za trčanje zbog kamenja, prolazi kroz zaista prelepe predele, Lazarev kanjon na primer. Takođe prolazi se i kroz šume i livade uz minimalno hodanje po asfaltu.

Postoji i nekoliko izvora na stazi na kojima su učesnici mogli da se umiju, osveže i sl. Možda je samo za spust sa vrha izabrana neprimerena staza koja je veoma strma i duga, što je veliko opterećenje za kolena, naročito kod trkača. Na najkritičnijoj deonici za spust, bio je postavljen gelender uz dežurstvo Gorske službe spasavanja što je za svaku pohvalu. Nakon trke, veoma brzo je nestalo piva, a pasulj je bio bolji nego na prethodnim kolima Treking lige Srbije.


livada malinik


Nakon svega ipak smo sačuvali pozitivan stav i osmehe na licu, podelili klupske majice, pojeli po sladoled i popili pivo. Nastavljamo dolje još jači i rešeniji da popravimo utisak iz Malinika, vidimo se na Jastrebcu!


pogled sa malinika