Izveštaj sa 3. kola Treking lige Srbije

IZVEŠTAJ sa 3. kola Treking lige Srbije 2017. u Subotičkoj peščari

Treking ekipa PSK Balkan VODEĆA u ukupnom plasmanu nakon 3. kola Treking lige Srbije, koje je održano u Subotičkoj peščari.


3 kolo Treking lige Srbije


U nedelju 14. maja 2017. godine, u Subotičkoj peščari, u organizaciji Železničkog planinarskog kluba Spratak iz Subotice, održano je 3. kolo Treking lige Srbije, najpopularnijeg takmičenja u planinarskom trčanju u Srbiji. Na ovom kolu je zabeležen najveći broj učesnika, čak 470. Iako su sunčano vreme i činjenica da se paralelno održavala i Treking liga Vojvodine, doprineli masovnosti, sigurno je najveći doprinos dala promocija trekinga tokom proteklih meseci.


Subotička peščara


Rezultati PSK Balkan u 3. kolu Treking lige Srbije 2017.

PSK Balkan je učestvovao sa 20 takmičara na sve tri staze. 5 takmičara je prešlo malu stazu, 6 srednju i 9 veliku. Imali smo jednu od brojnijih ekipa u Subotičkoj peščari i uz odlične rezultate zadržali smo vodeću poziciju u ukupnom plasmanu TLS.

Najzaslužniji za ovaj rezultat su najuspešniji učesnici na velikoj stazi: 

  1. Matija Zulović
  2. Bojan Đačić
  3. Dragan Grujić
  4. Danilo Obradović
  5. Nemanja Slavić

Posebno ističemo novog člana tima Matiju Zulovića, koji je na prvom učešću u Treking ligi Srbije, zauzeo odlično 6. mesto u veoma jakoj konkurneciji. Sigurni smo da će Matija već od narednog kola na Maliniku biti ozbiljan pretedent na pobedničko postolje. Sa druge strane sve nas raduje činjenica da se veliki šampion Treking lige Vojvodine za 2016. Danilo Obradović polako vraća u formu nakon preskočenog 2. kola u Bešnjaji i povrede koja ga je omela u postizanju vrhunskih rezultata. Moramo da istaknemo i standardno odlične Dragana Grujića i Bojana Đačića koji su se plasirali u prvih 10 takmičara i doprineli uvećanju prednosti PSK Balkan na tabeli TLS 2017. u odnosu na drugoplasiranu ekipu.


Matija Zulović treking liga srbije


Organizacija i staza na 3. kolu Treking lige Srbije

Za organizaciju imamo samo reči hvale, sve je funkcionisalo odlično. I pored neočekivano velikog broja učesnika, Zoran Vukomanov sa saradnicima i volonterima je uspeo da sve funkcioniše po planu i u predviđenom vremenskom okviru. Staze su bile vrlo dobro markirane, uz nekoliko problematičnih deonica, koje nisu ključno uticale na orijentaciju učesnika. Vode i hrane na kontrolnim tačkama je bilo, više nego dovoljno i malo je reći da su subotičani postavili standard za koji nisam siguran da će neko uspeti da dostigne po tom pitanju. Tradicionalno vojvođansko gostoprimstvo je pokazano u punom svetlu. Poseban kuriozitet su bile KT 5 sa domaćim sokom od višanja i kajsija i naročito KT 7 sa ŽITOM SA ŠLAGOM. Pokušajte da zamislite trkača koji je prešao 30 km po pesku i Suncu kojeg u hladu dočeka ljubazna gospođa uz žito sa šlagom i hladnu vodu, sa sve udobnom stolicom 😉 Mnogi su izgubili pozicije na ovoj kontrolnoj tački.Staze prolaze kroz lepe bagremove šume, livade sa cvećem ali i borove šume. Na nekim mestima pesak je bio dubok i otežavao kretanje, a to je ovoj trci dalo posebnu draž. Nastavljamo u istom ritmu, sledeće kolo i prilike za druženje i takmičenje na Malinku u 4. kolo Treking lige Srbije 3. juna 2017.


subotička peščara bagrem