Izveštaj sa 2. kola Treking lige Srbije 2018

DUPLO ZLATO NA VELIKOJ STAZI!

Dve zlatne i po jedna srebrna i bronzana medalja za takmičare PSK Balkan u 2. kolu Treking lige Srbije 2018. na Vršačkim planinama!

U subotu 14. aprila 2018. na Vršačkim planinama je održano 2. kolo Treking lige Srbije 2018. u organizaciji PSD Vršačka kula iz Vršca. Zahvaljujući odličnim rezultatima postignutim proteklog vikenda takmičari PSK Balkan su značajno smanjili zaostatak za trenutno prvoplasiranom ekipom PEK Gora iz Kragujevca i ponovo vratili neizvesnost u borbi za čelnu poziciju na tabeli TLS 2018.Rezultati PSK Balkan u 2. kolu Treking lige Srbije 2018.

U 2. kolu TLS ekipa PSK Balkan je ostvarila je odličan rezultat uz osvojene 2 zlatne, 1 srebrnu i 1 bronzanu medalju. Zlatnu medalju i prvo mesto u ukupnom plasmanu 2. kola osvojio je neprikosnoveni Ratko MAKSIMOVIĆ, koji je stazu od 31 km rutinski završio za nešto više od 3 sata. Zlatnu medalju u ženskoj konkurenciji na velikoj stazi osvojila je nova članica kluba Biljana BURSAĆ. Bilja je na cilj stigla više od pola sata pre drugoplasirane žene, inače odlične Sneže Đurić takmičarke PEK Gora. Sudeći po ovom rezultatu potez Bojana ĐAĆIĆA člana tima koji je Bilju “draftovao“ za treking tim PSK Balkan, može lako da se ispostavi kao potez sezone! Bronzanu medalju u ženskoj konkurenciji sa nekoliko minuta zaostatka iza drugoplasirane osvojila je Maja SIMIĆ, koja je nastavila niz odličnih rezultata, ali ovaj put na velikoj stazi i time opravdala velika očekivanja koja su pred njom.

Ukupno je 18 takmičara PSK Balkan učestvovalo na trci, a pored osvajača medalja najbolje rezultate pokazali su Bojan ĐAČIĆ i Dragan GRUJIĆ. Bojan je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio odlično 10. mesto a Dragan je 24. mestom u konkurenciji 477 takmičara dodatno doprineo smanjenju zaostatka za prvoplasiranom ekipom.

Pored ovih ističemo i srebrnu medalju u ženskoj kategoriji na srednjoj stazi koju je osvojila nova članica PSK Balkan Mila NOVAKOVIĆ. Verujemo da je ovo tek početak velikih rezultata za Milu u Treking ligi Srbije.

Bodove u  2. kolu TLS za PSK Balkan, doneli su:

  1. Ratko Maksimović
  2. Biljana Bursać
  3. Bojan Đačić
  4. Dragan Grujić
  5. Maja Simić


Organizacija i staza na 2. kolu Treking lige Srbije

2. kolo TLS je obeležio lep prolećni dan i probuđena priroda Vršačkih planina. Takmičari su uživali u idealnim vremenskim uslovima za trku i prirodnim lepotama ovog kraja. Staza je prolazila kroz šume i livade, uz potoke i proplanke uz veoma malo asfaltnih delova. Jedan deo staze vodi do Vršačke kule sa koje se pruža veličanstven pogled na grad.Gužvi pri registraciji ni ovaj put nije bilo uprkos velikom broju takmičara i rekreativaca, jer je prihvaćena inicijativa za on line prijavama koje sve više dobijaju pun smisao.

Staza je dobro markirana, trakama i standardnom planinarskom markacijom. Specifičnost su predstavljali česti putokazi koje je organizator postavio duž cele staze i koji značajno olakšavaju kretanje. U odnosu na 2016. godinu promenjena je staza i to je za pohvalu, sem možda ideje da se najteži uspon na Gudurički vrh ostavi za poslednji deo trke. To je mnogim takmičarima zadalo ozbiljne muke pri usponu.Vode na stazi je bilo dovoljno a overe su brzo prolazile jer su kontrolori bili spremni i bilo ih je dovoljno. Pored standardnih KT bilo je i nekoliko revizija. Okrepa koju je organizator obezbedio na KT nije bila na očekivanom nivou i tu postoji prostor za poboljšanje.

Nakon trke takmičari su uživali u dvorištu planinarskog doma uz pasulj i dovoljne količine hladnog pića. 

Nastavljamo u Kruševcu 19. maja 2018.