DRMANOVINA – 19. 1. 2019.

PSK Balkan vas vodi na vrh Grad. Pridružite nam se! šŸ™‚

Na samom jugu Valjevskih planina nalazi se Kosjerska kotlina i grad Kosjerić. Kosjerić je najsevernija opÅ”tina u Zlatiborskom okrugu, u zapadnom delu Srbije. Reljef sačinjavaju sama kotlina, kao i vrhovi Subjel, Grad i Crnokosa. Kraj je bogat izvorima i vodotocima, a brojne doline garantuju prelepe pejzaže.

 
PROGRAM AKCIJE:
subota, 19. januar
06.30h Ā  Ā  Polazak od Hrama sv. Save, ulice Skerlićeve ili u 7.00 h sa železničke stanice Prokop
09.30h Ā  Ā  Očekivano vreme dolaska u Kosjerić, početak uspona sa 420 m n. v. Kolskim putem, preko Drmanovine doĀ  brda Grad (1022 m n. v.). Povratak sa Grada u Kosjerić.
Dužina peŔačenja od 15 do 17 km, sa ukupnim usponom od oko 600 m, a najviŔa tačka je brdo Grad sa 1022 m nadmorske visine.
OPREMA:Ā prilagođena vemenskim uslovima
ISHRANA:Ā iz ranca; postoji mogućnost nabavke hrane u prodavnici ili pekari u Kosjeriću
TROÅ KOVI:Ā 1200 dinara za prevoz minibusom (ili vozom onoliko koliko bude koÅ”tala povratna karta Beograd – Koserić – Beograd)
VAŽNE NAPOMENE:Ā svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; od svih učesnika akcije očekuje se dobra psihofizička pripremljenost; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti;Ā obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.
INFORMACIJE I PRIJAVE:Ā telefonom, imejlom ili lično utorkom u prostorijamaĀ PSK ā€žBalkanā€œ u SC ā€žOlimpā€œ, ulica Vjekoslava Kovača br. 11, lokal 2; uz prijavu dostavitiĀ ime i prezime, broj telefona, broj planinarske kartice i naziv kluba čiji ste član
VODIČ:Ā Milanka Arsić; broj telefona: +381 64 182 44 40; imejl adresa: milanka.arsic@gmail.com