Biciklom od Beograda do Obedske Bare – 21. April 2014.

OB Vuk i VojinBiciklistička sekcija PK „Balkan“ organizuje jednodnevnu buciklističku turu od Beograda do Obedske bare.

Obedska Bara je jedno od najstarijih zaštićenih područja u svetu, još od 1874. godine, i jedan od najčuvenijih rezervata prirode u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. To je sezonsko plavljeno područje reke Save od 20.000 ha sa močvarama, barama, vlažnim livadama i mrtvajom okruženom šumama hrasta, vrbe i topole. Najveća bara predstavlja autentičan kompleks rukavaca, močvara, tresetišta, vlažnih livada i šuma.

PROGRAM: 

Ponedeljak, 21. april 2014.
07:00h     Okupljanje biciklista na Adi Ciganliji kod Stonehenge-a, početak vožnje 

Karakteristike staze: dužina: 100 km, težina: 4/10

Prelazak preko Ostružničkog mosta i vožnja Savskim nasipom do salaša Stremen (16 km) u selu Jakovo. Obilazimo manastir Fenek (23 km) i nastavljamo preko Boljevaca (29 km) do sela Kupinovo (46 km).
 Obedska bara
Od Kupinova idemo do sela Obrež koje se nalazi na samom ulasku u Obedsku baru (55 km). Po želji možemo kontaktirati restoran “Obedska bara” koji će nam za simboličnu cenu obezbediti čamce za vožnju po bari. Povratak je istom trasom uz mogućnost obilaska Bojčinske šume.

Tura je zamišljena kao rekreativno-društvena, odnosno voziće se lagano, do 25km/h a pauze će se praviti po potrebi. Saobraćaj na ovoj trasi nije velikog intenziteta ali se kaciga i biciklistička majica ili fluorescentni prsluk podrazumevaju kao obavezni.

Zbog posete manastiru Fenek poželjno je imati i nešto od adekvatne garderobe.

U ime PK „Balkan“, biciklističku turu organizuju članovi Kluba: Vuk i Vojin Tubić
Kontakt:
Vuk Tubić,    tel: +381.64.122.3201
Vojin Tubić, tel. +381.64.238.6142, e-mail: tubicvojin@yahoo.com