Beograd- Obedska bara– Beograd 14.05.2017.

Beograd- Obedska bara– Beograd Biciklom

PSK Balkan organizuje biciklističku turu od Beograda do Obedske bare


biciklizam


14. maja 2017. ponovo otpočinje sa radom biciklistička sekcija PSK Balkan. Pozivamo sve koji vole život na dva točka da se pridruže. Ovaj put idemo do Obedske bare.

Obedska Bara

Specijalni rezervat prirode Obedska bara je u svetu čuveno močvarno područje, koje je kroz svoju dugu istoriju predstavljalo pravo utočište za živi svet, ali i za mnogobrojne istraživače, naučnike i ljubitelje prirode. Nalazi se u opštini Pećinci, na 45 km. udaljenosti od Beograda. Ima oblik potkovice, koja predstavlja nekadašnje korito reke Save. Bara, kao ostatak jedne močvarne sredine sa specifičnim biološkim i biogeografskim karakteristikama, predstavlja jedinstvenu pojavu u Evropi. Kompleks Obedske bare je stavljen pod zaštitu kao strogi prirodni rezervat.


PROGRAM AKCIJE:

Polazak: Nedelja 14.05. 2017 u 8h

Mesto okupljanja: Parking preko puta buvljaka na Novom beogradu.
Dužina trase: oko 110km.
Prosečna brzina kretanja: 20-25 km/h
mapa rute
Trasa: Polazi se sa parking preko puta buvljaka na Novom beogradu ulicom Jurija Gagarina prema Surčinu. Od Surčina se nastavlja dalje prema Jakovu i Kupinovu. Po dolasku na Obedsku baru pravimo dužu pauzu a zatim nastavljamo ka selu Ašanja. Put nastavljamo preko sela Deč ka Šimanovcima a zatim ka Batajnici i Zemunu. Turu završavamo na mestu odakle smo krenuli.
Preporuka je da svaki biciklista ima jednu rezervnu gumu i alat potreba da promeni gumu u slučaju defekta.
 
NAPOMENA:  Svi učesnici su dužni da se u ponašaju u skladu sa Zakonom o sabraćaju. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova (kiše) tura se odlaže za sledeći termin!
 
Organizator: Miloš Lazić,  tel. +381 69 347 9667, e-mail: lazic.la@gmail.com
 

*sve fotografije na ovoj stranici preuzete su sa javnog domena za slobodnu upotrebu (zahvalnost dugujemo autorima)