BEŠNJAJA – 25. 4. 2021.

 
Bešnjaja je planina koja se nalazi na 17 kilometara od Kragujevca. Bešnjaja predstavlja veliki prirodni i turistički resurs grada jer je proglašena vazdušnom banjom, ima veliki broj termalnih izvora i izvora pitke vode i ostatke puta iz rimskog doba. Najviši vrh je Lisin laz, čija je visina 613 m nadmorske visine. Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka Bešnjaja je bila posećeno izletište i odmaralište za školsku decu.

Bešnjaja – predeo (autor fotografije: Nenad Petrović; izvor: flickr.com)

 
PROGRAM AKCIJE:
nedelja, 25. april
– polazak u 6.30 časova iz Skerlićeve ulice u Beogradu
– vožnja autoputem do Batočine i dalje do Kragujevca
– dolazak do sela Bukorovac odakle krećemo na pešačenje
– pešačenje stazama Bešnjaje uz prolazak kroz kanjon Voljevice
– tura se završava u selu Bukorovac
– povratak za Beograd
* dužina staze je oko 20 km, a ukupan uspon je oko 850 m
 

Šuma na Bešnjaji (foto: Goran Savić)

 
OPREMА: stаndаrdnа planinarska, prilаgođenа vremenskim prilikаmа
VODA I HRANA: iz ranca
TROŠKOVI: 1500 dinara (akontacija za akciju je 1000 dinara i plaća se prilikom prijave); instrukcije za uplatu akontacije možete pročitati OVDE

VAŽNE NAPOMENE: svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; od svih učesnika akcije očekuje se dobra psihofizička pripremljenost i planinarsko iskustvo; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti; u slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu jer novac ne može biti vraćen ili iskorišćen za drugu akciju; obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu; za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja; svi učesnici akcije u obavezi su da se pridržavaju propisanih mera prevencije (nošenje maske u prevozu)

PRIJAVE: prijave se popunjavaju klikom na polje ispod; tek nakon uplate avansa za rezervaciju prevoza (1000 din) vaša prijava postaje validna; avans uplatiti na žiro račun kluba ili možete doneti na sastanke u klub utorkom od 19 – 21 h.

VODIČ: Bojan Balaž; imejl adresa: balazbojan@gmail.com; broj telefona: 065 30 35 095 – zvati radnim danom od 17 – 21 h i vikendom 8.00 – 21.00h