ZAGAJIČKA BRDA – 23. 2. 2020.

Ovog februara ponovo idemo na Zagajička brda. Pridružite nam se!

Zagajička brda prostiru se na nešto više od 250 hektara u okviru specijalnog rezervata prirode „Deliblatska peščara“. Predstavljaju najviši deo Deliblatske peščare, a po mnogima i najlepši. Pogled sa njih pruža se desetinama kilometara u daljinu. Ulaskom u zonu Zagajičkih brda dobija se osećaj kao da ste u nekoj planinskoj oblasti, a ne u ravničarskoj peščari. Zagajička brda skrivena su između velikog prostranstva Deliblatske peščare i njenog ruba kraj sela Zagajica. Upravo to je i najatrkativniji deo peščare, a do njega je moguće doći samo pešice i uz dobro poznavanje puteva. Zagajička brda su stanište najveće kolonije slepog kučeta u Evropi, a tu žive i druge zaštićene vrste.

Zagajička brda (autor fotografije: Goran Stamenković; izvor: Google Earth)

 
PROGRAM AKCIJE:
nedelja, 23. februar 2020.
– polazak u 7.00 časova iz Skerlićeve ulice u Beogradu
– preko Pančeva i Banatskog Karlovca dolazimo u selo Šušara odakle polazimo na pešačenje
– šetnja Zagajičkim brdima (dužina staze je oko 12 km)
– nakon pešačenja istim putem se vraćamo za Beograd
 
OPREMA: topla zimska, prilagođena vremenskim uslovima
ISHRANA: iz ranca
TROŠKOVI: 1000 dinara; akontacija za akciju je 800 dinara
NAPOMENE: svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; od svih učesnika akcije očekuje se dobra psihofizička pripremljenost; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti; obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.
INFORMACIJE I PRIJAVE: telefonom, imejlom ili lično utorkom u prostorijama PSK „Balkan“ (SC „Olimp“, ulica Vjekoslava Kovača br. 11, lokal 2); uz prijavu dostaviti ime i prezime, broj telefona, broj planinarske kartice i naziv kluba čiji ste član
VODIČ: Aleksandar Mijatović; broj telefona: +381 64  359 94 63; imejl adresa: mijat034@gmail.com