TARA I MOKRA GORA – 27. do 29. 8. 2021.

PSK Balkan vas vodi na Taru i njen najživopisniji deo Park prirode Mokra gora!

Park prirode „Šargan – Mokra gora“ obuhvata mokrogorsku i deo kremanske kotline, jugoistočne površi Tare, severozapadne ogranke Zlatibora i prevoj Šargan koji se preprečio između ove dve planine. Čitav ovaj prostor deo je krajnjih istočnih ogranaka unutrašnjih Dinarida. Vegetacijski pokrivač mokrogorskog kraja odlikuje se pretežnim prisustvom šuma u kojima su najzastupljenije zajednice crnog bora, hrasta, bukve i smrče.


 
PROGRAM AKCIJE:
petak, 27. avgust

– polazak u 18.30 časova iz Skerlićeve ulice u Beogradu
– vožnja preko Čačka i Užica do Mokre gore
– smeštaj u višekrevetnim kućicama-apartmanima (kombinacija francuski ležaji i obični kreveti)
– noćenje
 


subota, 28. avgust
– ustajanje, doručak i priprema za uspon
– treking i uspon na vrh Iver
– usputne pauze za odmor i fotografisanje
– povratak u smeštaj, večera i druženje
– noćenje
* dužina staze je oko 20 km, a ukupan uspon je oko 1000 m
 

 
nedelja, 29. avgust

– doručak, priprema za treking ka vodopadu Skakavac
– poseta lokaliteta Bele vode, Golubići, Jatare
– po završetku ture povratak za Beograd uz pauzu za večeru
dužina staze je oko 12 km, a ukupan uspon je oko 600 m
 


OPREMA: standardna planinarska, prilagođena vremenskim uslovima
TROŠKOVI: 5000 dinara (prevoz i 2 noćenja); akontacija za akciju je 4000 dinara i plaća se prilikom prijave; instrukcije za uplatu akontacije možete pročitati OVDE

VAŽNE NAPOMENE: svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; od svih učesnika akcije očekuje se dobra psihofizička pripremljenost i planinarsko iskustvo; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti; u slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu jer novac ne može biti vraćen ili iskorišćen za drugu akciju; obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu; za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja; svi učesnici akcije u obavezi su da se pridržavaju propisanih mera prevencije (nošenje maske u prevozu)

PRIJAVE: BROJ UČESNIKA JE OGRANIČEN NA 20! Prijave se popunjavaju klikom na polje ispod; tek nakon uplate avansa za rezervaciju prevoza (4000 dinara) vaša prijava postaje validna; avans uplatiti na žiro račun kluba ili možete doneti na sastanke u klub utorkom od 19 – 21 h.


VODIČ: Bojan Balaž; imejl adresa: balazbojan@gmail.com; broj telefona: 065 30 35 095 – zvati radnim danom od 17 – 21 h i vikendom 8.00 – 21.00h