Promocija planinarstva 2013 – 2014.

Promocija OS Aleksa Santic Kaludjerica
Pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Planinarskog saveza Beograd, PK Balkan je organizovao promociju planinarstva u tri osnovne škole: OŠ „Vuk Karadžić“ (zajednička promocija sa PK „Radnički“), OŠ „Desanka Maksimović“, OŠ „Aleksa Šantić“ i na sajmu sporta koja je organizovana u SC „Olimp“ na Zvezdari.

Cilj promocije planinarstva u osnovnim školama je da što više dece izvedemo u prirodu, promovišemo zdrav život i podmladimo planinarsku organizaciju.

Ovako smo počeli – Poziv

Promociju planinarstva u osnovnim školama započeli smo u saradnji sa PK „Radnički“ . Na promociju su pozvani roditelji i deca, pozivu se odazvalo 50 zainteresovanih učenika od četvrtog do šestog razreda, odzivom dece  bili smo veoma zadovoljni.

Drugu promociju oranizovali smo na sajmu sporta u SC „Olimp“ na Zvezdari. Štand smo opremili propagandnim materijalom, velikim banerom sa fotografijama, teničkom planinarskom opremom a najmlađeg – najuspešnijeg planinara Bogdana Mihajlovića opremili kao pravog planinara. Štand PK „Balkan“ je bio veoma posećen. Za vreme održavanja Sajma u klub se učlanilo troje učenika.

Sajam sporta SC Olimp 1Sajam sporta u SC „Olimp“ na Zvezdari

Nakon sajma na poziv PSS učestvovali smo na jednodnevnoj akciji u Deliblatkoj peščari. Na akciju su krenule Sara, Teodora i Jovana.
Deliblatska pescara 1
Deliblatska peščara