Kosjerić-Drmanovina-brdo Grad-Seča Reka – 22. mart 2014

Kosjeric_big
Кosjerić,
 na samom jugu Valjevskih planina nalazi se Kosjerska kotlina i grad Kosjerić. Kosjerić je najsevernija opština u Zlatiborskom okrugu, u zapadnom delu Srbije. Reljef sačinjavaju sama kotlina, kao i brda Subjel, Grad i Crnokosa. Kraj je bogat izvorima i vodotokovima, a brojne doline garantuju prelepe pejzaže.

 

PROGRAM AKCIJE:

Subota: 22 mart 2014.
06.30h     Polazak od Hrama sv. Save, ulice Skerlićeve
09.30h     Očekivano vreme dolaska u Kosjerić, početak uspona planiran od Zadružnog doma (420 m nv). Kolskim putem, livadama i markiranim stazama izlazi se na  brda Grad (1022 m nv). Povratak sa Grada u s. Seča Reka.

Tura je prava prolećna, 17km, sa ukupnim usponom od oko 600m, a najviša tačka je brdo Grad sa 1022m nadmorske visine.

U Sečoj Reci posetićemo crkvi brvnaru. Crkva brvnara u Sečoj Reci i posvećena je Svetom Đorđu. Ne zna se tačno kada je izgrađena, ali sadašnji izgled dobila je 1912. godine. Njena unutrašnjost bogato je dekorisana duborezima u drvetu, a naročito je poznata po zlatnim vratima, koja su centralni deo ikonostasa. Oko nje su brojni spomenici krajputaši koji podsećaju na poginule borce u balkanskim ratovima 

799px-Сеча_Река_црква_брвнара_-_Seča_Reka_-_wooden_church

Nakon razgledanja crkve, vozimo se do Kosjerića a zatim povratak u Beograd.

Oprema: prilagodjena vemenskim uslovima, u rancu ponesite kabanicu ili kišobran, kapu, rukavice i rezervne patike i čarape.
Cena prevoza: 1200,00 dinara minibus od 20 mesta
Ishrana:
iz ranca, postoji mogućnost organizovanog ručka po povratku sa planine, ručak nije obavezan. Dogovor u toku putovanja ka Kosjeriću.

Prijave sms porukom, meilom, telefonom ili na sastanku Kluba u utorak od 19 do 21h. Prostorije kluba se nalaze u ulici Vjekoslava Kovača br. 11, lokal 2. Uz prijavu dostavite: ime i prezime, broj planinarske knjižice i iz koga kluba/društva dolazite.

Prijave kod: Aleksandar Mijatovic,  tel. +381.64.359.9463  i Milanka Arsic

Vodič: Milanka Arsić, tel. +381.64.182.4440, e-mail: milanka.arsic@gmail.com