KORAKOM DO ZDRAVLJA – TOMETINO POLJE (VLAŠIĆ 716 m nv) – 7.05.2017.

Za Podmladak za najmladje članove kluba, PSK Balkan organizuje jednodnevnu akciju u okolini Divčibara – Tometino polje
Tometino Polje je selo u podnožju planine Maljen i turističkog naselja Divčibare. Selo pripada opštini Požega, a prepoznatljivo je po izuzetno lepim predelima koje čine blage travnate padine brda i čiste vode reka Bele i Crne Kamenice koje se u selu spajaju i grade reku Kamenicu koja teče ka jugu do Čačka gde se uliva u Zapadnu Moravu. Reka Kamenica poznata je po svojim meandrima i malom veštačkom jezeru na lokalitetu Orlovo gnezdo. Brojni okolni vidikovci pružaju jedinstven pogled na ovaj atraktivan lokalitet.
PROGRAM AKCIJE:
Nedelja, 7. maj 2017.
07:00 h     Polazak sa Studentskog trga
Vožnja preko Lajkovca i Mionice do Divčibara, a odatle do sela Tometino Polje u podnožju planine Maljen.
Oko 10.00 časova polazimo na pešačenje iz sela Tometino Polje, od mesta gde se spajaju reke Crna i Bela Kamenica.
Sa asfaltnog puta započinjemo uspon ka Golom brdu, a odatle se blagim padinama spuštamo do vidikovca Klik, sa kog se pruža lep pogled na meandre reke Kamenice i lokalitet Orlovo gnezdo sa veštačkim jezercetom.Sa vidikovcase spuštamo do reke Kamenice, a potom započinjemo kratak uspon do vrha Vlašić (716 m n.v.).

Nakon odmora i uživanja u pogledu ponovo se spuštamo u dolinu reke Kamenice, a odatle krećemo natrag uz kratko zadržavanje na još jednom vidikovcu.

Dužina staze je do 12 km.
Očekivano vreme dolaska u Beograd je do 20.00 čas.
Cena prevoza je 1200 dinara.
Oprema: kapa, rukavice, jakna, cipele, dva para čarapa. Obavezno poneti rezernu obuću, čarape, donji deo trenerke, majicu).  Rezervna odeća i obuća ostaje u autobusu.
Hrana i voda: iz ranca (sendviči, grickalice i obavezno poneti 2 litra vode)
Prijava za akciju sms porukom, telefonom, meilom ili na sastanku Kluba. Stastanci Kluba se održavaju utorkom od 19 do 21:30h u Sportskom centru Olimp na Zvezdari, ul. Vjekoslava Kovača 11, lokal 2. Uz prijavu dostaviti ime i prezime, broj planinarske knjizice i lične karte.
Kontakt: Milanka Arsić, tel. +381 64 182 4440; e-mail: milanka.arsic@gmail.com