Izveštaj sa 9. kola Treking lige Srbije 2017

PSK BALKAN ŠAMPION TREKING LIGE SRBIJE!

 

Treking ekipa PSK Balkan osvojila takmičenje Treking liga Srbije u ekipnoj konkurenciji u 2017. godini.

U subotu 14. septembra 2017. na planini Južni Kučaj je održano 9. kolo Treking lige Srbije 2017. u organizaciji PK Javorak iz Paraćina. Ovo je ujedno bilo i poslednje kolo u ovoj sezoni.

PSK Balkan je velikom borbom tokom svih devet kola Treking lige Srbije, zasluženo osvojio ovogodišnje takmičenje.

Čestitamo svim učesnicima na lepom druženju i fer takmičenju, bilo je zadovoljstvo učestvovati na svakom od prethodnih kola na prelepim lokacijama širom Srbije. Čestitamo i prijateljima iz PEK Gora Kragujevac i PK Ozren iz Soko Banje na osvojenim srebrnim i bronzanim medaljama u ovogodišnjem takmičenju.

Upravo to je glavna ideja učešća i promocije trekinga u Srbiji; zdrav život i boravak u prirodi, druženje i promocija prirodnih lepota naše zemlje.

Veliku zahvalnost iskazujemo i Komisiji za planinarski treking Planinarskog saveza Srbije, a naročito Aleksandru Markoviću i Goranu Žigiću koji su dali svoj maksimum da Treking liga Srbije zaživi i razvija se uprkos skromnom doprinosu sportske zajednice, medija, privrede i društva u celini.


Šampioni treking lige Srbije 2017


Velikom uspehu treking ekipe PSK Balkan doprineli su brojni trkači i planinari zalaganjem tokom cele sezone.

Najveći doprinos VELIKOJ POBEDI dali su Dragan GRUJIĆ i Danilo OBRADOVIĆ, PSK Balkan im se posebno zahvaljujuje na uloženom izuzetnom trudu i naporu koji su pokazivali tokom cele sezone!

HVALA MOMCI!

Pored njih izuzetno zalaganje i odlične rezultate su pokazali Goran VUKSANOVIĆ, Dejan TODOROVIĆ, Ratko MAKSIMOVIĆ i Jasmina LAZIĆ.

Sav trud i zalaganje članova treking ekipe, ne bi bio moguć bez velike ljudske, organizacione i materijalne podrške kluba na čelu sa predsednicom Milankom ARSIĆ.

Milanka HVALA OD CELE EKIPE 🙂

Mi nastavljamo u istom ritmu i sledeće sezone, PRIDRUŽITE NAM SE!


Milanka Arsić i Bojan Balaž


Rezultati PSK Balkan u 9. kolu Treking lige Srbije 2017.

Na 9. kolu TLS, PSK Balkan je ostvario odličan rezultat jer se u prvih 20 takmičara na velikoj stazi plasiralo čak 4 učesnika iz našeg kluba. Takođe, bili smo i najbronija ekipa na 9. kolu sa 15 učesnika na sve tri staze.

Odličan pojedinačni rezultat je napravio Bojan Đačić osvojivši srebrnu medalju na maloj stazi. Bojan Đačić je takođe i osvajač srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji u Treking ligi Vojvodine 2017., i najaktivniji predstavnik klub u tom takmičenju. Pored velikog truda u TLV Bojan je u nekoliko kola pomogao i ekipi u TLS. Velike čestitke za odličan  rezultat u TLV! Bravo Boki!Organizacija i staza na 9. kolu Treking lige Srbije

Sve tri staze na planini Južni Kučaj, pored i iznad reke Grze prolaze prelepim šumovitim predelima, brdima, livadama i proplancima uz minimalan asfalt. Staze na Grzi su sasvim sigurno najlepše staze u TLS i pravi je užitak za učesnike da se po njima kreću. Posebno se ističe pogled sa vidikovca u blizini vrha Mali Javorak.Staze su odlično markirane sa standardnom planinarskom markacijom, kao i dodatnim oznakama. Trekingaši su se bez problema kretali i nije bilo gubljenja i lutanja. Tome su doprineli i dežurni na kontrolnim tačkama i revizijama koji su upućivali učesnike na pravi put, posebno na kritičnim skretanjima. Vode na stazi je bilo dovoljno a nije nedostajalo i okrepljenje: banane, limun, šećer, bananice… Sve u svemu dobro organizovana trka. Nakon trke obezbeđen je obrok i piće za učesnike u dovoljnim količinama.Odlazimo na zasluženu pauzu a u martu nastavljamo takmičenje u Treking liga Srbije 2018.!