Izveštaj sa 7. kola Treking lige Srbije 2017.

IZVEŠTAJ sa 7. kola Treking lige Srbije 2017. u Soko Banji

Još jedna zlatna medalja na velikoj stazi!

U subotu 2. septembra 2017. na planinama Devica i Ozren je održano 7. kolo Treking lige Srbije 2017. u organizaciji Planinarskog kluba Ozren iz Soko Banje. Na živopisnim predelima ove dve planine učestvovalo je 130 takmičara. PSK Balkan je ostvario odličan rezultat i povećao bodovnu prednost na čelu tabele Treking lige Srbije za 2017. godinu.


7 kolo treking lige Srbije 2017


Rezultati PSK Balkan u 7. kolu Treking lige Srbije 2017.

Na 7. kolu TLS, PSK Balkan je ostvario ODLIČAN REZULTAT uz osvojene 2 medalje na velikoj stazi. Zlatnu medalju i prvo mesto u ukupnom plasmanu 7. kola, kao i u Kosjeriću osvojio je član kluba Ratko MAKSIMOVIĆ. Ratko je još jednom pokazao, da je na najtežim stazama neprikosnoven, i  da je u TLS učestvovao od početka sezone, bio bi glavni favorit za ukupnog pobednika na kraju sezone. Bronzanu medalju u ženskoj konkurenciji na velikoj stazi osvojila je članica kluba Vesna ĐOKOVIĆ. Vesna se 2. uzastopnom bronzom na velikoj stazi uz Jasminu Lazić pozicionirala kao najbolja takmičarka PSK Balkan u TLS.

Standardno dobri su bili Dejan TODOROVIĆ i Dragan GRUJIĆ koji su klubu doneli dodatnih 10 bodova, i učvrstili nas na vodećoj poziciji tabele TLS.
Trenutni broj osvojenih bodova je 2823, dok drugoplasirana ekipa PEK Gora Kragujevac ima 2768 osvojena boda.

Bodove u  7. kolu TLS za PSK Balkan, doneli su:

  1. Ratko Maksimović
  2. Dejan Todorović
  3. Dragan Grujić
  4. Vesna Đoković
  5. Veljko Jevremović


 Organizacija i staza na 7. kolu Treking lige Srbije

Predeli predivni, uglavnom kroz šumu, vreme je bilo sunčano i toplo, ali tek u drugom delu staze smo bili na otvorenom, tako da je uglavnom bilo prijatno za penjenje. Staza je naporna, najzahtevnija od svih u TLS i ima dosta uspona, ali mi smo planinari, ne bi valjalo da je drugačije.Staza je odlično obeležena, pored standardne planinarske markacije, crveno belih krugova, žuto crne trake koje su vezivane za drveće i rastinje pored staze, a i prilično često postavljene table sa natpisima KT i broj, sa strelicom, da niko ne bude u zabuni kuda treba proći. Ali, i pored toga, ljudi su se gubili….kao i uvek 🙂


šumska staza


Okrepne tačke i kontrole lepo rasporedjene, ljubazni volonteri su nas upozoravali kad na sledećoj kontroli neće biti vode, pa da uzmemo i dopunimo viže kod njih. Gumene bombone na kontrolnim tackama – pun pogodak 🙂


kontrolna tačka treking liga srbije


Pred nama su još dva kola na Rajcu i Južnom Kučaju (Grza), sa nestrpljenjem ih očekujemo!