FRUŠKA GORA – 28. 8. 2021.

Fruška gora je ostrvska planina u Srbiji, u okviru koje se nalazi nacionalni park. Najveći deo Fruške gore se nalazi u severnom delu Srbije, u Sremu, delu autonomne pokrajine Vojvodine, dok mali deo zalazi u istočnu Hrvatsku. 

Fruška gora se prostire dužinom od oko 78 km i širinom od 12 do 15 km. Deo Fruške gore je 1960. godine proglašen nacionalnim parkom i time je ona postala prvi nacionalni park u Srbiji. Najviši vrh planine je Crveni Čot (539 m).

Fruška gora

 
PROGRAM AKCIJE:
subota, 28. avgust
– polazak u 7.00 časova iz Skerlićeve ulice u Beogradu
– vožnja do lokaliteta Kraljeva stolica, odakle polazimo na pešačenje
– šumskom stazom se spuštamo do vidikovca Orlovo bojište
– nastavljamo pešačenje do Popovičkog, a zatim i do Ledinačnog jezera
– uspon do vidikovaca iznad Ledinačkog jezera i Crnog čota, gde završavamo turu
– povratak za Beograd
* dužina staze je oko 13 km
 

Fruška gora

 
OPREMA: standardna planinarska, prilagođena vremenskim uslovima
VODA I HRANA: iz ranca
TROŠKOVI: 1000 dinara (akontacija za akciju je 800 dinara i plaća se prilikom prijave); instrukcije za uplatu akontacije možete pročitati OVDE
VAŽNE NAPOMENE: svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; od svih učesnika akcije očekuje se dobra psihofizička pripremljenost i planinarsko iskustvo; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti; u slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu jer novac ne može biti vraćen ili iskorišćen za drugu akciju; obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu; za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja; svi učesnici akcije u obavezi su da se pridržavaju propisanih mera prevencije (nošenje maske u prevozu)
INFORMACIJE I PRIJAVE: telefonom, imejlom ili lično utorkom u prostorijama PSK „Balkan“ u SC „Olimp“, ulica Vjekoslava Kovača br. 11, lokal 2; uz prijavu dostaviti broj telefona, broj planinarske kartice sa plaćenom članarinom za tekuću godinu i naziv kluba čiji ste član
VODIČ: Branislav Krstić; broj telefona: +381 65 888 16 06; imejl adresa: branislav.krstic@hotmail.com