DIVČIBARE – RAJAC – 17. 10. 2021.

Čuvena tura od Divčibara preko Ravne gore do Rajca.

Rior (foto: Goran Savić)

Pešačeći ovim trenom pruža se pogled na brojne planine Srbije. Iza nas ostaje Maljen, Povlen, Medvednik, a ispred nas se ukazuju Ovčar, Kablar, Jelica i Rudnik sa Ostrovicom, a potom Bukulja, Kosmaj i Avala. 

Rior (foto: Goran Savić)

Staza počinje kod planinarskog doma na Divčibarama, a potom preko Riora i Riorka dolazimo do Ravne gore. Odavde se penjemo na Suvobor, a potom nastavljamo ka Rajcu gde se tura završava.

Rajac (foto: Goran Savić)

 
PROGRAM AKCIJE:
nedelja, 17. oktobar
– polazak u 6.00 časova iz Skerlićeve ulice u Beogradu
– dolazak na Divčibare, priprema i polazak na pešačenje
– nakon 14 km dolazimo na Ravnu goru
– nastavljamo pešačenje ka vrhu Suvobora
– pešačenje završavamo u planinarskom domu na Rajacu
– povratak za Beograd
* dužina staze je oko 27 km (potrebna je dobra kondicija)
 

Rajac (foto: Goran Savić)

 
OPREMА: stаndаrdnа planinarska, prilаgođenа vremenskim uslovima
HRANA I VODA: iz ranca
TROŠKOVI: 1300 dinara (akontacija za akciju je 1000 dinara i plaća se prilikom prijave); instrukcije za uplatu akontacije možete pročitati OVDE
VAŽNE NAPOMENE: svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost; od svih učesnika akcije očekuje se dobra psihofizička pripremljenost i planinarsko iskustvo; organizator akcije zadržava pravo izmene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti; u slučaju odustajanja potrebno je naći zamenu jer novac ne može biti vraćen ili iskorišćen za drugu akciju; obavezno poneti planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za tekuću godinu; za putovanje nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja; svi učesnici akcije u obavezi su da se pridržavaju propisanih mera prevencije (nošenje maske u prevozu)
INFORMACIJE I PRIJAVE: telefonom, imejlom ili lično utorkom u prostorijama PSK „Balkan“ u SC „Olimp“, ulica Vjekoslava Kovača br. 11, lokal 2; uz prijavu dostaviti broj telefona, broj planinarske kartice sa plaćenom članarinom za tekuću godinu i naziv kluba čiji ste član
VODIČ: Branislav Krstić; broj telefona: +381 65 888 16 06; imejl adresa: branislav.krstic@hotmail.com