AVALA – „DAN PEŠAČENJA“ i „12. PEŠAČENJEM DO ZDRAVLJA“ – 12. 9. 2020.

.
Dragi sugrađani, pozivamo vas na učešće u akciji Dan pešačenja koju pod sloganom SRBIJA HODA – ZA KORAK BLIŽE ZDRAVLJU! organizujemo pod pokroviteljstvom Planinarsko saveza Srbije i Planinarskog saveza Beograda, kao i na našu akciju Pešačenjem do zdravlja, koju ove godine organizujemo dvanaesti put. Cilj obe manifestacije je ukazivanje na značaj kretanja za zdravlje i imunitet pojedinaca i kolektiva i održavanja mentalne higijene.
 

 
S obzirom na pandemijske okolnosti, ovogodišnja akcija će se realizovati na poseban način. Umesto masovnog okupljanja i polaska na pešačenje, građani će moći individualno ili u manjim grupama da se kreću uređenim stazama. Na ovaj način ćemo poštovati pravila prevencije širanja zarazne bolesti.
 
U subotu, 12. septembra 2020, u periodu od 9.00 do 14.00 časova vodiči i volonteri Planinarsko sportskog kluba Balkan i Planinarsko smučarskog kluba Avala biće raspoređeni na ključnim tačkama duž pešačko-planinarske staze od podnožja Avale u Pinosavi do vrha Avale i od vrha Avale do planinarskog doma „Čаrаpićev brest“. Oni će sugrađanima na pomenutoj trasi davati informacije i usmeravati ih dalje duž staze.
 
Kаko doći do početka staze? Grаdskim prevozom – аutobusi broj 400, 401, 403, 404, 405, 407 i 408. Sići nа stаnici Avаlа. Autobusi polаze sа Trošаrine (pogledаti red vožnje).
 

Avala

 
Ppriključite se akciji i pešačite omiljenim šetalištem, parkom, izletištem i planinom. Neka posle toga svaki vaš korak postane lakši, praćen osmehom. U stvari, želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku. Dan pešačenja je zabavan i jednostavan način da u najboljem društvu istražite radost hodanja!
Pozivamo vas da 12. septembra svi zajedno budemo za korak bliže zdravlju!
Toga dana Srbija hoda!